maanantai 13. elokuuta 2012

Meeting my new family


Hi guys!

En voi ymmärtää kuinka viiteen päivään voi saada mahtumaan näin paljon asioita....
Kun saavuin lentokentälle, perhe oli mua sielä vastassa...Käveltiin yhen toisen vahtarin kanssa käytävää pitkin ulos päin kun sitten näin mun host isän ja veljen:) Käsi lennähti välittömästi suun etee samalla kun jalat liimautu lattiaan...siis se tilanne oli jotenkin niin outo kun vihdoin näkee ihmiset livenä,  joiden kanssa tulee viettämään 4 kuukautta:) Sit vaa suoraa ”juoksin” halaamaan niitä ja siinä vaiheessa tuntui niinku oisin aina tuntenutkin ne:D 
Sitten mentiin liukuportaita alas niin nään mun toisen host veljen ja äidin portaiden alapäässä heiluttamassa kylttiä jossa lukee että ”welcome home Susa”...Tähän asti olin pysynyt kyyneleistä kuivana mutta tuossa vaiheessa peli oli menetetty:D Haettiin mun laukku, hyvästelin pari muuta suomalaista vaihtaria ja sit ajeltiinkin kotiin päin:)
Koko matkan puuttiin ihan kaikesta maan ja taivaan välillä! Mua jännitti tajuttoman paljon se että tuunko toimeen niiden kanssa tai että eikai tuu semmosia vaikeita kysymyksiä tai mitään, missä sit meen ihan lukkoon tjsp mutta tultiin toimeen niin hyvin perheen kanssa ensimmäisistä sekunneista lähtien että ne murheet jäi lentokentälle.



Päästiin kotiin ja sain nähä mun huoneen ekaa kertaa, joka oli tajuttoman HIENO <3 Niin kotoisa ja kotoisat väritkin vielä että en ois voinu toivoa parempaa:) Ja mulla on kunnon JENKKIsänky!! 

Yhdelle seinälle oli maalattu mintun ja suklaan ruskeen värisii palloja<3
 Lempivärit!!





Samana iltana mentiin keilaamaan perheen ja sukulaisten kanssa meidän kaupungin keilahalliin ja sielä tutustuin heti sukulaisiin:) Oli kiva ilta, hyvää ruokaa ja paljon täyskaatoja;) Sen jälkeen kyllä uni maistui omassa sängyssä!

Ei mitään hajua mitä nuo oli mutta super hyviä ainakin!


Veljet siin keskittyy...

Jos oikein tarkasti kattoo niin taitaa sielä kakkos rivillä löytyä voittajan nimi..;)


Seuraava päivä lähti käyntiin koputuksella mun oveen...Heräsin, nousin ylös ja avasin oven. Ketään ei ollut sielä, mutta kun katoin maahan nii siinä oli AAMUPALA TARJOTTIMELLA!!! Mun host veljet oli tehny mulle aamupalan.....How sweet! Ne tiesi että tykkään Nutellasta ja mansikoista ja etten ikinä oo syöny värikkäitä muroja joten näin ne teki mun ensimmäisestä aamusta täydellisen:) 


Aamiaisen jälkeen startattiin päivä isovanhempien luota, jossa grillattiin kaiken näköstä ruokaa, pelattiin baseballia ja katujääkiekkoo :) Sain myös opetettua pojille kuinka suomalaista pesistä lyödään:D Ne oli molemmat ihan mind blown ja miettivät vaan että kuinka ihmeessä meillä on semmoset säännöt:D Tajusin sinä päivänä, että baseball syöttöön on sataviiskymmentätuhatta kertaa vaikeampi osua kun meidän helppoon syöttöön...:D 






Tuoretta maissia...Mikään ei voita sitä<3 




Mahat pullollaan suunnaksi otettiin sitten Detroit johon lähettiin kattoon Detroit Lionsien jalkapallopeliä. Se oli jotain niin käsittämätöntä...Siis miten ihmisiä voi olla noin paljon samassa paikassa samaan aikaan...Tunsin itteni kyllä niin amerikkalaiseksi sielä! Ja se tunnelma sielä katsomossa oli kyllä kans kokemus jota ei saa TV:n välityksellä koetuksi! Sieltä lähti kuvasaldon lisäksi mukaan semmonen vaahtomuovinen sormi:D SE OLI IHAN MUST HAVE!

Ihmiset kävelee sinisissä, se on Lionsien väri!



Se areena oli tajuttoman iso, ja sielä sisällä oli varmaa 30 ruokapaikkaa kaikkien kauppojen lisäksi..hullua!

National anthem

Maskottina jellona!!




NUMBER #1 FAN


Tosiaan vastarannalla näkyy Canada, raja menee tosiaan todella lähellä!

Siinä seisoskellaan Detroitin jäkis areenan portailla..
Saa nähä pääsenkö sinne seuraamaan Filppulaa:)


Sit ollaan oltu tosi paljon ulkona, pelailtu korista, lentopalloa ja juostu maissipelloissa:D 
Olin toissapäivänä myös käymässä mun tulevassa High Schoolissa johon oltiin sovittu tapaaminen lentopallovalmentajan kanssa. Sielä mulle pidettiin jonkin sortin ”try outsit” että oonko tarpeeks hyvä tiimiin vai en. Kaikille tytöille on try outsit ja sieltä valitaan sit 12 tyttöä. 
Meillä tulee nimittäin olemaan kaksi joukkuetta: JV ja V -tiimi.
(V-teamissa pelaa parhaat lentopalloilijat koko koulusta ja
JV-ssä pelaa sit kaikki ne jotka jäi V-teamin ulkopuolelle)
Mua pyydettiin tulemaan uudestaan V-tiimin harkkoihin jotka oli tänään, ja I MADE IT!! 
Sain mun peliasun ja varustekassin jo valmentajalta ja huomenna suuntaan taas uudestaan treenaamaan:) 
Täälä tää harjoittelu on vähän erilaista kun sielä Suomen päässä. LUULIN että täälä se tulee olemaan tosi helppoa ja rentoa ja sitä että nää ei osaa pelata, mutta näköjään tuossa ykkösjoukkueessa asiat on vähän erilailla...Siis wou..Meidän treenit kestää 2,5 tuntia ja harkat on joka IKINEN päivä..:D Sielä oli tosi rankkaa, en varmaan ikinä oo ollu niin rankoissa harkoissa! Mutta eipähän pääse lisäkilot ainakaan yllättämään, ja sielä tapasin paaaaljon uusia tyttöjä jotka on sit mun kaa samalla luokalla ja ne kaikki oli super mukavia ja tuli heti juttelemaan ja semmosta. Sekin oli jotenkin outoa koska eipä Suomessa vieraat ihmiset tule sulle juttelemaan mukavia...:D

Elämä rullaa täälä tosi hyvin, tuntuu siltä että olisin tuntenu nämä ihmiset jo monta vuotta:) 
Silti on ikävä kaikkea tuttua, kaikkee sitä mikä jäi Suomeen, mutta 335 päivän päästä voin jatkaa sitä elämää sielä ja vieläpä moooonta kokemusta rikkaampana:)


That’s it for now täältä Cass Citystä, kirjoittelen taas piakkoin:)

-Susa

14 kommenttia:

  1. Voi Susa oon niin onnellinen sun puolesta! Pidä tosi kivaa siellä :)

    Ps.
    Onpas noi sun veljet viimesen päälle amerikkalaisen näkösiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Piia:) LUPAAN pitää tosi kivan vuoden!
      Ja jep, ne näyttää nuorilta joita näkee High School leffoissa kävelevän koulun käytävillä!!!

      Poista
  2. Voi vähänkö kuulostaa ja näyttää kivalta! :--)

    VastaaPoista
  3. toi sun toinen host veli on kyllä aika söpö, heh :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh, tuota on tullut kuultua aivan liian paljon:D

      Poista
  4. Ihanan kuulonen perhe sulla! :) oon 100% varma (niinku varmaan säkin) että sulle tulee ihan huippu vuosi siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perhe on niinku 10/10, en olis parempaa osannut ees kuvitella:) Ja joo, tästä vuodesta teen ite tosi hyvän:)

      Poista
  5. voi näyttää tosi kivalta!:-) alkaa itelläki jo nousta matkakuume ku kattelen kaikkien kuvii jotka on jo jenkeis! mulla itellä on vasta parin viikon päästä lähtö :D have fun nyt ja nauti joka hetkestä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälä on niin erilaista kun suomessa, kaikki on uutta ja hienoa:) Kohta sullakin edessä mahtava vuosi, ja tuut kyllä olemaan niin tyytyväinen tähän valintaas että oot päättäny lähteä vaihtoon:)

      Poista
  6. voi vähä kuulostaa ja kuvien perusteella myös näyttää mukavalle :>! -Jenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu mukavaa on, kaikki on uutta, isoa ja hienoo:D Päivät täälä menee niin nopeesti kun kokoajan on jotain puuhasteltavaa:)

      Poista